Ajunul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni

Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, în ajunul Bobotezei, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și Vecernia praznicală, în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.

După oficierea Vecerniei praznicale, Chiriarhul împreună cu soborul slujitorilor şi creştinii catedralei au mers în procesiune la fântâna din curtea catedralei, unde s-a săvârşit Sfinţirea cea Mare a Apei, în prezenţa a numeroşi credincioşi.

La final, Preasfinţitul PETRU, a ţinut un cuvânt de învăţătură prin care a dorit să pună la sufletul credincioşilor importanţa şi măreţia praznicului Botezului Domnului: „Ziua de Ajun este bogată atât sub aspect liturgic, prin slujbele bogate care se săvârşesc în Biserici, cât şi prin faptul că cei credincioşi postesc într-un mod deosebit în aceste zile de Ajun. În Biserici se săvârşesc Sfintele Liturghii însoţite şi de Privegheri pentru a preîntâmpina Sărbătoarea care urmează”.

Toţi creştinii au luat Agheasmă în casele lor, aceasta având putere sfinţitoare asupra celor care se roagă lui Dumnezeu cu credinţă şi gustă din Apa Sfinţită – se tămăduiesc de boli, neputinţe şi alungă duhurile necurate.