Agenda Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni din 25. 08. 2020

Marți, 25 august 2020Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, și-a desfășurat activitatea arhipăstorească în incinta Centrului Eparhial din municipiul Ungheni.

Pe parcursul zilei, Ierarhul a primit în audiență preoți și mireni din cuprinsul Eparhiei cu diverse probleme şi întrebări.

Printre preoţii prezenţi menţionăm pe Prot. Ghenadie PETRICIUC, paroh al bisericii „Cuvioasa Parascheva” din satul Sipoteni, raionul Călăraşi, dimpreună cu diaconul Pancratie ŢĂRUŞ.

 De asemenea, prezenţi au fost Prot. Zaharia ORBU, care prin Decret Episcopal a fost numit cleric la Mănăstirea „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” de pe Chiscul Ostaşului din or. Nisporeni, iar Prot. Leonid ŢUGULEA, a fost eliberat din funcţia de cleric al Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului” din Vărzăreşti şi numit paroh al bisericii „Sfântul Ierarh Nicolai” din satul Boldureşti, raionul Nisporeni. Chiriarhul l-a sfătuit şi îndemnat părinteşte pe părintele Leonid cum trebuie să-i fie slujirea de paroh şi preot adevărat.

Totodată, prot. Zaharia ORBU, în semn de înaltă apreciere şi profundă recunoştinţă, pentru toată activitatea de paroh al satului Boldureşti, dar şi pentru faptul că în curând va împlini 60 de ani de viaţă pământească, a fost decorat de Preasfinţitul PETRU, cu Distincţie Eparhială „Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăţ”. Părintele Zaharia i-a mulţumit sufleteşte Preasfinţiei Sale, pentru toată aprecierea şi înalta distincţie ce i-a fost oferită.