Adunarea Ordinară a Stareților și Starețelor din cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

În după-amiaza zilei de vineri, 6 decembrie 2019Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, după oficierea sfintei Liturghii în cinste hramului catedralei a întrunit toți stareții și starețele mănăstirilor din cuprinsul episcopiei noastre, în incinta Centrului Eparhial din municipiul Ungheni, într-o Adunare Ordinară.

Ierarhul, a ținut un cuvînt de început după care Președintele Sectorului Eparhial Mănăstiri și Viață Monahală, Arhimandritul KIRIL (Braguța), a dat citire subiectelor pentru ordinea de zi a adunării.

S-a discutat despre prezentarea raportului activității mănăstirilor în cadrul adunării generale din data de 23 decembrie 2019, care v-a avea loc în satul Sarata Galbenă, raionul Hâncești.

S-a discutat despre Liturghia Praznicală din a treia zi după Nașterea Domnului, care  v-a avea loc la mănăstirea Frumoasa, raionul Călărași.

Altă întrebare discutată în cadrul adunării a fost organizarea festivităților prilejuite de împlinirea a 600 de ani de la înființarea celui mai vechi așezământ monahal, Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” Vărzărești.

În cadrul sinaxei au mai fost abordate mai multe aspecte ale vieții monahale dar și de ordin administrativ, apărute pe parcursul timpului, de la ultima adunare și până acum, luându-se și anumite decizii, care neapărat vor fi respectate în sînul mănăstirilor noastre.