Adunarea Ordinară a Protopopiatului Ungheni, prezidată de Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni

Miercuri, 8 decembrie 2021, s-a desfășurat Adunarea Ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Ungheni.

Adunarea a avut loc în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi” din Mun. Ungheni.

Ședința respectivei Adunări, întrucât este cea de la sfârşit de an calindaristic, a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni.

Prezenţi la adunare au fost Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopopul circumscripției Ungheni și preoții din cadrul Protopopiatului dat.

În cadrul Adunării au fost discutate mai multe aspecte ce țin de activitatea Protopopiatului în general, dar și a parohiilor, în parte.

În mod deosebit specificăm că Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat ca fiecare parohie să întreprindă acte de caritate şi fapte de milostenie celor aflaţi în deficultăţi materiale şi de sănătate. A dat sfaturi şi îndrumări părinteşti cum să se petreacă Sfintele Sărbători de iarnă.

De asemenea, Ierarhul a îndemnat preoţii să facă catihizare mai intens în parohiile lor cu enoriaşii, pentru ai întări în dreapta credință și a fi adevărați fii ai Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Totodată Chiriarhul a sfătuit părintește preoții Protopopiatului Ungheni, cum să facă față atacurilor îndreptate spre biserică în aceste vremuri de cumpănă pe care le parcurgem

La final au fost împărțite 2500 de pliante cu sfaturi duhovnicești și sfinte învățături, ce vor fin utile preoților în privința catehizării mai profunde a enoriașilor, așa cum au fost îndemnați de Înaltpreasfinția Sa.