Activități Pro-Viață și filantropice în parohia cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în parohia sus numită preotul Petru CIOBANU a organizat mai multe activități dedicate lunii pentru viață și activități filantropice în susținerea copiilor. 

Pentru conștientizarea gravității avortului în rândul tinerilor, preotul Petru a organizat o conferință tinerilor din IPG ,,Ștefan lcel Mare” din orașul Nisporeni, cu genericul Unic din prima secundă”.

Invitatul oficial al acestui eveniment a fost domnișoara Nadejda Usatâi, Președinta Asociației ,,Pro-Vita”, din Moldova care le-a vorbit tinerilor despre viața tinerilor și provocările lumii contemporane. Fiecare copil, de dinainte de a fi născut, se distinge de orice alt om de pe planetă, are ADN propriu și caracteristici fizice și psihice unice. Mai mult decât atât, el este un suflet uniccreat de Dumnezeu și cu o menire foarte specifică în această lumepe care nimeni nu o poate înlocui

Pe lângă conferința prezentată tinerilorparorohia noastră s-a îngrijit și de ajutorarea familiilor tinere și copiilor. Tinerii și copiii care participă la Sfânta Liturghie au primit în ajutor hrapentru copii, încălțăminte, iar 25 de copii au primit gheozdane pentru a merge la școală.

De asemeneapentru ușurarea durerii unei bătrâne pe care boala a țintuito la pat parohia a oferit în dar un cărucior pentru a putea se deplaseze.