Preasfințitul Episcop PETRU a oficiat sfințirea Penitenciarului de la Rusca

Marți, 29 mai 2018, la invitația Directorului Penitenciarului nr. 7, Dn Ion CIUBUC, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni s-a deplasat în satul Rusca, raionul Hîncești, unde a oficiat sfințirea instituției sus numite și a unui monument cu chipul Maicii Domnului.

Evenimentul s-a arătat unul deosebit nu numai prin oficierea slujbelor de sfințire dar și prin faptul că astăzi în instituția dată a fost ziua ușilor deschise cu prilejul sărbătoririi Zilei Mamei în instituție, lucru care a adus bucurie în sufletele deținutelor de aici.

La eveniment au luat parte distinși oaspeți printre care: Avocatul poporului, Dn Mihai Cotorobai și deputatul în Parlamentul RM, Dn Anatolie ZAGORODNÎI.

A urmat o prezentare amănunțită a instituției în cadrul căreia Ierarhului i-au făcut cunoscute proiectele desfășurate în cadrul instituției care au sporit nivelul de dezvoltare al Penitenciarului.

Preasfinția Sa cunoscînd durerea din sufletele deținutelor de aici dar mai ales a mămicilor care au născut și cresc copilașii aici, nu a venit fără cadouri ci a bucurat șapte copilași cu hăinuțe noi ca să fie și ei îmbrăcați decent ca și copii din libertate iar pentru celelalte deținute Ierarhul a completat biblioteca religioasă existentă aici cu un set mare de cărți duhovnicești.