Activitatea arhipăstorească a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, de la Centru Eparhial din mun. Ungheni, din din 16.03.2022

Miercuri, 16 martie 2022Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, și-a desfășurat activitatea arhipăstorească în incinta Centrului Eparhial din municipiul Ungheni.

Pe parcursul zilei, Ierarhul  ca de obicei,  a primit în audiență cu drag pe cei prezenți, preoţi şi mireni, ascultându-i părinteşte pe toți, oferindu-le răspuns, sfat și lămuriri după necesitatea fiecăruia.

Printre cei prezenți, menționăm pe Prot. Serghei BRICEAG, parohul bisericii „Sf. Ierarh Nicolai” din mun. Hîncești, care a discutat cu Înaltpreasfinția Sa diverse întrebări legate de activitatea pastoral-misionară în cadrul parohiei menționate.

De asemenea menționăm și faptul că în cadrul activității arhipăstorești, Înaltpreasfinția Sa a decorat un grup de preoți din cuprinsul Protopopiatului Hîncești, cu prilejul unor evenimente.

Astfel, Ierarhul a decorat cu Medalia Eparhială „Sf. Bc. Knz Alexandru Nevski”, gr. I, pe Prot. Mihail TROFIM, parohul bisericii „Sf. Arhangheli Mihai și Gavriil” din s. Bujor, cu ocazia împlinirii a 65 ani de viață.

De asemenea, Ierarhul a decorat cu Medalia Eparhială „Sf. Bc. Knz Alexandru Nevschi”, gr. II, pe Prot. Andrei SIMON, parohul bisericii „Sf. M. Mc Dimitrie” din s. Mereșeni, cu ocazia împlinirii a 25 ani de preoție, și pe Prot. Mihail PETREANU, parohul bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului” din s. Voinești.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe părinții decorați cu ocazia aniversărilor sărbătorite recent, dorindu-le ani binecuvântați și slujire rodnică în ogorul Bisericii lui Hristos.

La rândul lor, și preoții menționați au ținut să-i mulțumească Ierarhului pentru grija și atenția părintească ce le-o poartă, dar și pentru motivația și încurajarea de care se bucură și pentru care sunt profund recunoscători.