Activitate culturală dedicată premierii elevilor cu poezii din creații proprii cu tematică pascală

Joi, 25 mai, în incinta Casei Limbii Române, or. Ungheni, s-a desfășurat o activitate culturală. În cadrul acestei activități au fost premiați elevi a mai multor liceie și gimaziuri, atât din oraș, cât și din raionul Ungheni, pentru participare activă cu poezii din creații proprii, cu tematică pascală, care au fost scrise în perioada Pascală și apoi evaluate.
La această activitate, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a luat parte și prot. Ștefan RÎMBU, Președintele Sectorului Eparhial Relații Culturale.
Pentru frumoasele și impresionantele poezii scrise și recitate, participanții au primit din partea Casei Limbii Române, diplome de mențiune, înmânate de Dna Rodica TOMA, Directorul instituțieie menționate, iar din partea Episcopiei elevii au primit în dar, ca o apreciere pentru poezii, câte două iconițe.
În cuvântul oferit prot. Ștefan a ținut să felicite și să aducă din partea Preasfințitului PETRU, cuvinte de apreciere organizatorilor și participanților la această activitate. Elevii au fost îndemnați să fie activi în înfăptuirea lucrurilor bune și frumoase. Or, a scrie o poezie despre Dumnezeu e un lucru frumos și nobil. De asemenea s-a menționat importanța acestor activități culturale, atât per-ansamblu, cât și în formarea ca personalități remarcabile a societății, a tinerilor.
Atât organizatorii, cât și participanții la activitate au adus sincere mulțumiri Episcopiei, atât pentru prezență și colaborare, cât mai cu seamă pentru darurile oferite.