Acte caritabile înfăptuite unor oameni nevoiași

Recent, cu binecuvântarea și suportul Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a fost înfăptuite câteva acte caritabile.

Respectivele acte caritabile au constat în oferirea de îmbrăcăminte și produse alimentare, medicamente și sume bănești.

Acest act de ajutorare a fost înfăptuit ca urmare a solicitării venite din partea unui bărbat, cu grad unu de dizabilitate, orb 95%, fiind abandonat de familie și rude. De menționat e și faptul că respectivul domn, deși trăind în condiții precare și fiind curtat în câteva rânduri de a trece la unele secte pentru a beneficia de ajutor și suport material din partea acestora, el totuși nu a părăsit credința străbună în care s-a născut, în schimbul unui trai poate mai îndestulat material. Or, acest fapt este o adevărată faptă de trăire mărturisitoare a Credinței Ortodoxe.

Apoi o doamnă în etate, dintre refugiații din Ucraina, cu grave probleme de inimă, a apelat la Înaltpreasfinția Sa după ajutor bănesc și medicamenele necesare stării ei de sănătate precară. Ierarhul a răspuns solicitării ei, oferindu-I o sumă de câteva mii de lei, procurându-i câteva cutii de medicamente.

De asmenea, și o mama ce crește singură copiii, a beneficiat, în urma solicitării, de ajutor și produse alimentare.

Pentru ajutorul acordat, respectivii beneficiari i-au mulțumit din suflet Înaltpreasfințitului Stăpân pentru aceste act de milostenie de care au beneficiat.