Act de caritate la Buțeni, raionul Hîncești

Recent  parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Buțeni, raionul Hîncești, a primit haine de iarnă pentru cei nevoiași din Italia, colectate de către prot. Veniamin ONU de la parohia din Vicenza.

Cu binecuvintarea Preasfintitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în ajunul sărbătoririi Sf. Ierarh Nicolae s-a decis să creeze o adevărată poveste pentru cei săraci. Parohul biserici, sus numite Protoiereul Vasile PREPELIȚĂ împreună cu membrii Centrului-Ortodox „FILOCALIA” au împachetat hainele și le-au ambalat deosebit de frumos și original. După slujba de seară pînă la miezul nopții creștinii și copiii mai mari ai Centrului Crestin-Ortodox ,,FILOCALIA” au depus efort enorm pentru a aduce această atmosferă de sărbătoare în biserica noastră ca adoua zi de Sf. Nicolae să fie împărțită celor nevoiași.

Aducem sincere multumiri Inaltpreasfintitului Mitropolit VLADIMIR care a mijlocit ca aceste haine să ajungă la Centru nostru, Protoiereului Veniamin ONU și celor care au colectat și transportat aceste daruri. Mulțumim Bunului Dumnezeu că am adus la bun sfîrșit această lucrare binecuvîntată!