Act de binefacere înfăptuit de Preasfinţitul PETRU la Spitalul Raional Nisporeni

„Milostenia este mireasma sufletelor frumoase” (Sf. Ioan Gură de Aur)

Miercuri, 15 iulie 2020, după încheierea Sfintei Liturghii la Mănăstirea „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” şi depunerea de flori la monumentul Voievodului Ştefan din Piaţa Primăriei Oraşului Nisporeni, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni s-a deplasat la Spitalul Raional Nisporeni pentru a face un act de binefacere.

Respectivul act caritabil a contat în oferirea unui ajutor bănesc, de 20 mii lei, pentru medicii care îngrijesc de pacienţii infectaţi cu COVID-19. Aceşti bani oferiţi cu generozitate de Preasfinţia Sa, sunt bani adunaţi în Fondul de Milostenie al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.

Dna Lidia CRĂCIUN, Directorul Spitalului Raional Nisporeni, a adus din partea colectivului medical, sincere mulţumiri Preasfinţiei Sale, pentru bunăvoinţa şi mărinimia de care a dat dovadă, înfăptuind acest act de binefacere, pentru care îi rămân recunoscători.

Preasfinţia Sa a fost însoţit de către Protopopul de Nisporeni, Protoiereul Vitalie COZARI, Protoiereul Nicolai CĂRCHILAN, paroh al bisericii Icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor scârbiţilor”, din incinta Spitalului Raional Nisporeni, dar şi de colaboratorii Sectorului Eparhial Social „Caritate şi Fapte bune”, diaconul Pancratie ŢĂRUŞ şi de ipodiaconul Ioan GAJIM.