A te ruga pentru cei bolnavi, e ca și cum i-ai cerceta în spital

Din perspectiva creștină, îngrijirea celor bolnavi reprezintă o datorie morală a creștinului ca manifestare a dragostei față de aproapele, așa cum ne învață Mântuitorul Iisus Hristos în Pilda samarineanului milostiv. Prin urmare, îngrijirea de cei bolnavi are mai multe forme.

În această privință, Sfântul Teofan Zăvorâtul spunea într-o pastorală de a sa: „Pe cât de necesar este – după îndemnul Mântuitorului – să vizităm pe cei bolnavi prin spitale sau la casele lor și, pe cât de important este să le oferim ajutor și medicamente, tot pe atât de important, dacă nu cumva chiar mai mult, să facem rugăciune pentru cei aflați pe pat de boală și de suferință.”

„Dar mult mai eficient și mai important este când fapta de ajutor material este combinată cu rugăciunea pentru cei bolnavi”. Or, acest adevăr îl caracterizează deplin pe Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. Iar acest moment a fost adeverit încă o dată ieri, 18 septembrie 2020.

Astfel, Preasfinția Sa, aflându-se vineri, 18 septembrie 2020, la Sfânta Mănăstire „Cuvioasa Parascheva”-Hîncu, a citit în fața frumoasei și impunătoarei Icoane a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, Acatistul acestui sfânt Tămăduitor de boli. După citirea acatistului, Ierarhul a citit și alte rugăciuni pentru izbăvire de boală, pomenind la sfârșit pe toți cei aflați pe paturile de boală, din spital sau acasă, făcând și rugăciuni de ajutorare și întărire pentru tot personalul medical ce îngrijesc de cei neputincioși trupește, care trec prin încercări de boală.

Aceste rugăciuni au fost înălțate, ca de fiecare dată, pentru întreaga Episcopie de Ungheni și Nisporeni, dar și pentru țara noastră, cât și pentru toți cei ce l-au rugat pe Ierarh să înalțe rugăciuni de sănătate.

După cum am menționat, Preasfințitul PETRU, nu s-a limitat și nu se limitează doar la rugăciune, când vine vorba de grija de cei bolnavi. Chiar în decursul acestei săptămâni Ierarhul a oferit medicamente costisitoare unor pacienți aflați, fie în reanimare, fie în alte secții de reabilitare.