Bucuria și necesitatea unei activități cultural-sociale înfăptuite în s. Chilișoaia, r. Nisporeni

„A nu uita de unde te-ai pornit,

e o calitate umană ce trebuie să fie vie în toți”

(Ion Druță)

Sîmbătă, 14 ianuarie, 2023, în a doua jumătate a zilei, cu binecuvântarea și la îndemnul Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și NisporeniProt. Ștefan RÎMBUPreședintele Sectorului Eparhiale, Relație Culturale și cleric al Catedralei Episcopale din Mun. Ungheni, s-a deplasat în localitatea sa de baștină, s. Chilișoaia, r. Nisporeni, pentru a înfăptui o activitate cultural-socială.

Această activitate ce s-a desfășurat în capela din localitate, a constat în oferirea unor daruri de sărbătoare, atât pentru cei mici, cât și pentru cei maturi.

După ce mai întâi copiii prezenți au interpretat colinde și urături tradiționale, specifice Sfintelor Sărbători de iarnă, Prot. Ștefan, dimpreună cu familia sa, a oferite dulciuri și cutii cu daruri pentru 30 de copii.

Totodată, prot. Ștefan, a oferit tuturor familiilor din satul de baștină câte un Calendar Ortodox pentru anul 2023.

De asemenea, ca un dar de sărbătoare, Prot. Ștefan RÎMBU, i-a anunțat pe sătenii săi, că toate familiile din sat, 30 la număr, le-a abonat din resurse proprii, ca și-n anii precedenți, la Ziarul Eparhial ,,Cuvântul Ortodox”, pe care îl vor primi pe parcursul întregului an, 2023.

La final, copiii dimpreună cu cei maturi, bucuroși de darurile primite, au mulțumit Prot. Ștefan pentru gestul surprinzător, prin care a adeverit că nu a uitat de sătenii săi și de locul de baștină.

Menționăm că această bucurie făcută, a fost posibil datorită contribuția unui fiu al satului Chilișoaia, Rîmbu Augustin și familia sa, ce sunt stabiliți de ani buni în or. Moscova, dar care au ținut să arate că nu-și uită locul de baștină și sătenii.

La încheiere, Părintele Ștefan i-a asigurat că nu-și va uita nicicând sătenii și le va mai oferi prilejuri de asemenea bucurie.

Totodată, pr. Ștefan s-a deplasat la casa unei familii din această localitate, cu resurse materiale precare, pentru a oferi câteva daruri și bunuri.