- Episcopia Ungheni - https://episcopia-ungheni.md -

A treia zi de Nașterea Domnului prăznuită liturgic la Mănăstirea „Sf. M. Mc. Gheorghe” din mun. Ungheni

Luni, 9 ianuarie 2023, în a treia zi de Naşterea Domnului, când este cinstit și Sfântul Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, Înaltreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea ,,Sf. M. Mc Gheorghe”, din mun. Ungheni.

În dimineaţa zile Ierarhul, a fost întâmpinat de către Stareța Mănăstirii, Egumena ELISAVETA (Gliga), Duhovnicul Mănăstirii, Arhimandritul PANTELIMON (Matveevici), dimpreună cu obştea monahală, slujitorii, ctitori și credincioșii prezenți.
De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de un grup de copiii de la Grădinița Creșă nr. 10, ,,Guguță” din mun. Ungheni, care l-au felicitat și l-au colindat, după care Ierarhul le-a oferit cu generozitate daruri și bani.
Dumnezeeasca Liturghie a fost săvârșită în biserica ,,Sf. M. Mc. Gheorghe”, care a fost sfințită de Înaltpreasfinția Sa exact în această zi cu 16 ani în urmă.
Alături de Înaltpreasfinţia Sa au coliturghisit Prot. VadimCOROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, Arhim. KIRIL (Braguța), Starețul Mănăstiri Hîrjauca și Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și viață monahală, Protopopii Circumscripțiilor din cuprinsul Eparhiei, Stareții Sfintelor Mănăstiri din cuprinsul Eparhiei, dar și alți slujitori, preoți și diaconi.
La Dumnezeiasca Liturghie au fost prezentate și Starețele Sfintelor Mănăstiri din cuprinsul Eparhiei.
În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și darurile duhovnicești revărsate peste această Sfântă Mănăstiri.
După Sfînta Liturghie a fost săvârșit un Te Deum pentru sănătatea obștii și a ctitorilor Sfintei Mănăstiri.
După aceasta Înaltpreasfinția Sa a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a explicat mesajul evanghelic, vorbind și despre Sfântul Arhidiacon Ștefan.
Apoi Ierarhul a felicitat pe toți omagiații zilei.

La final Înaltpreasfinția Sa, a fost felicitat cu Sfintele Sărbători de către Prot. Vadim COROSTINSCHI din partea Protopopilor, iar Arhim. KIRIL, din partea Stareților și a Starețelor Sfintelor Mănăstiri din cuprinsul Eparhiei.