Vizită pastoral-misionară a Sfintei Mănăstiri Hîrbovăț

Luni, 26 decembrie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, după ședința de lucru de la Centrul Ortodox ,,Sf. Ioan Teologul” din s. Răciula, ce a durat 6 jumătate, de la 11 până 17 și 30, s-a deplasat la Mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului” din s. Hîrbovăț, a cărei Sfințit Arhimandrit și este Înaltpreasfinția Sa.
Aici, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), Egumenul Mănăstiri, l-a întâmpinat călduros pe Ierarh.
După aceasta, Înaltpreasfinția Sa, în prezența Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, Arhim. KIRIL (Braguța), Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și viață monahală, Egum. PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Sfintei Mănăstiri Hîncu și Egum. BENEDICTA (Mura), Stareța Sfintei Mănăstiri Frumoasa, l-a felicitat pe Părintele Arhimandrit SPIRIDON cu cinstirea Sfântului Ierarh Spiridon, ziua sfântului ocrotitor, oferindu-i în dar Arhimandritului SPIRIDON o frumoasă cruce pectorală (cu pietre scumpe), fapt pentru care părintele omagiat și-a exprimat gratitudinea și recunoștința față de gestul mărinimos și dragostea părintească a Chiriarhul.
De asemenea, Înaltpreasfinția Sa l-a felicitat și pe Ieromonahul OREST (Moșneguțu), Blagocinul acestei mănăstiri, cu cinstirea sfântului ocrotitor, Sf. Mucenic Orest, care este cinstit astăzi.