- Episcopia Ungheni - https://episcopia-ungheni.md -

Sfințirea a două răstigniri la Mănăstirea „Icoana Maicii Domnului, Potolește întristarea mea”, din cart. Dănuțeni, mun. Ungheni

Duminică, 30 octombrie, 2022, în a doua parte a zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat la Mănăstirea ,,Icoana Maicii Domnului, Potolește întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din Cartierul Dănuțeni, mun. Ungheni, pentru a săvârși slujba de sfințire a două răstignirii (troițe).
Ajuns aici, Maica Stareță, Egumena ARSENIA (Bordeniuc), dimpreună cu credincioșii prezenți, l-a întâmpinat pe Ierarh.
Aceste două troițe, una în curtea așezământului monahal, alta la răscrucea drumului care duce spre mănastire.
La final, după sfințire, Înaltpreasfinția Sa, a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța Sfintei Cruci în viață creștinului, vorbind și despre necesitatea amplasării răstignirilor.
După aceasta, Chiriarhul a înmânat Diplome Arhierești, unor ctitori și binefăcatori, care au contribuit la înălțarea acestor Sfinte Cruci.
După slujba din ograda mânăstirii, Ierarhul, dimpreună cu Stareța Mănăstirea, Egumena ARSENIA și credincioșii prezenți au pornit în procesiune, pentru a sfinți răstignirile de la poartă mănăstirii și de la răscrucea drumului ce duce spre acest așezământ monastic.
La sfârșit, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor celor care au jertfit la înălțarea acestor răstigniri.