Vizita la Mănăstirea Căpriana a Înaltpreasfințitului AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa și Ismail

Vineri, 28 octombrie, 2022, Înaltpreasfințitul AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa și Ismail, plecând de la Mănăstirea „Cuvioasa Parascheva” – Hîncu, a vizita Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s. Căpriana, r. Strășeni.

În această vizită, Mitropolitul AGAFANGHEL, a fost însoțit de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU.

Ajunși la Mănăstirea Căpriana și după ce oaspeții au fost întâmpinați, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, i-a vorbit Mitropolitului AGAFANGHEL despre istoria acestei sfinte mănăstiri, dar în deosebi i-a relatat momente legate de viața Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni, Mitropolitul Chișinăului și al Hotinului, care a fost înmormântat în această mănăstire. Apoi, Înaltpreasfințitul PETRU a vorbit despre momentul și etapele ce au dus la canonizarea Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Apoi, Ierarhii s-au închinat la racla cu sfintele moaște ale Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni. Menționăm că Mitropolitul AGAFANGHEL s-a închinat cu emoșie sfântă și recunoștință profundă la moaștele Sf. Ierarh Gavriil, întrucât numele acestui sfânt este strâns legat de Odessa, și nemijlocit de Mitropolia Odesei, dar și de Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Odessa.

După aceasta Ierarhii au vizitat Muzeul Sfintei Mănăstiri Căpriana, care cuprinde un bogat tezaur bisericesc, legat de viața și activitatea Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni.