Vizitarea Mănăstire Hîncu

Sâmbătă, 20 august, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nispreni, a efectuat o vizită pastoral-misionară la Mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva”, – Hîncu.

În cadrul acestei vizite, Maica Stareță, Egumena PARASCHEVA (Cazacu), i-a prezentat Înaltpreasfinției Sale lucrări de amenajare și înfrumusețare a unor edificii din întreg complexul monahal, care sunt într-un amplu proces de renovare, prilejuite de împlinirea a 30 de ani de la redeschiderea Sfintei Mănăstiri Hîncu, care vor fi sărbătoriți în toamna acestui an.

Astfel, Egumena PARASCHEVA, i-a arătat Ierarhului lucrările ce se efectuează în prezent la exteriorul bisericii ,,Cuvioasa Parascheva”.

Totodată Maica Stareță a luat binecuvântare de la Înaltpreasfinția Sa pentru a efectua unele lucrări de reconstrucție și amenajare ce se vor înfăptui la Reședința Arhiepiscopală de la Mănăstirea Hîncu.

La finalul vizitei Chiriarhul a apreciat munca străduitoare ce o depune Maica Stareță și întreaga obște, atât de exemplar, la înfrumusețarea și amenajarea întregului Complex Monahal.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a dat câteva sfaturi și îndemnuri în privința tuturor lucrărilor ce vor fi efectuate în curând.

Specificăm și faptul că Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu Maica Stareță a vizitat și cele mai în vârstă viețuitoare ale Mănăstirii Hîncu, cu care a purtat discuții duhovnicești, încurajându-le și îndemnându-le să-și poartă cu demnitate duhovnicească crucea nevoințelor spirituale.