- Episcopia Ungheni - https://episcopia-ungheni.md -

Act caritabil pentru o persoană cu dizabilități

Miercuri, 20 octombrie 2021, cu binecuvântarea și suportul Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a fost înfăptuit un generos act caritabil.

Respectivul act caritabil a constat în oferirea de îmbrăcăminte, produse alimentare și igienice.

Acest act de ajutorare a fost înfăptuit ca urmare a solicitării venite din partea unui bărbat, cu grad unu de dizabilitate, orb 95%, fiind abandonat de familie și rude. De menționat e și faptul că respectivul domn, deși trăind în condiții precare și fiind curtat în câteva rânduri de a trece la unele secte pentru a beneficia de ajutor și suport material din partea acestora, el totuși nu a părăsit credința străbună în care s-a născut, în schimbul unui trai poate mai îndestulat material. Or, acest fapt este o adevărată faptă de trăire mărturisitoare a Credinței Ortodoxe.

Pentru ajutorul acordat, respectivul domn din or. Ungheni, i-a mulțumit din suflet Înaltpreasfințitului Stăpân pentru acest act de milostenie de care a beneficiat.

Responsabil de înfăptuirea acestui act caritabil a fost preotul Ioan GAJIM, Vicepreședintele Sectorului Eparhial Caritate și Fapte bune.