Participarea reprezentantului Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, la slujba de sfințire de la Schitul „Sf. M. Mc. Pantelimon” din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Duminică, 17 octombrie, 2021, a avut loc sfințirea Paraclisului „Sf. Pror. Ioan Botezătorul” din demisolul noii biserici a Schitului „Sf. M. Mc Pantelimon” din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, România.

Întrucât Starețul acestui așezământ monahal, Protosinghelul IOAN (Danci), a participat la mai multe activități și slujbe jubiliare în Eparhia noastră, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, l-a delegat prin binecuvântare, pentru a lua parte la istorica slujbă de sfințire, pe Prot. Ștefan RÎMBU, Cleric al Catedralei Episcopale din mun. Ungheni și Colaborator al Centrului Eparhial.

În dimineața zilei, ÎPS Arhiepiscop CALINIC, înconjurat de un sobor de preoți a săvârșit slujba de sfințire a Paraclisului „Sf. Pror. Ioan Botezătorul” și a Sfântului Prestol.

După acest moment de sfințire a fost oficiată Sfânta Liturghie de Chiriarhul Eparhiei în Altarul de Vară, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Consilieri Patriarhali și Eparhiali, Stareți și Protopopi. Astfel, alături de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop CALINIC, a coliturghisit și Prot. Ștefan RÎMBU.

La final, Înaltpreasfinția Sa a oferit Medalii de onoare și Diplome de vrednicie unor ctitori și binefăcători ai bisericii înălțate.

După aceasta, oferindu-i-se cuvântul, Prot. Ștefan a transmis Înaltpreasfințitului CALINIC, din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, mesajul de felicitare și cuvinte de apreciere pentru bogata activitate arhipăstorească. Apoi, Prot. Ștefan, cu învoirea Chiriarhului locului, a oferit Părintelui Stareț, Protosinghelul IOAN (Danci), din partea Înaltreasfințitului Arhiepiscop PETRU, Medalia Eparhială „Sf. Bn. Kz Alexandru Nevski”, gr. I, ca semn de apreciere și recunoștință a neobositei activități misionare, sociale și pastorale, pe care Părintele Ioan o depune spre slava lui Dumnezeu și mărirea Bisericii Ortodoxe.

Menționăm că respectivul așezământ monahal, deși relativ este unul nou, totuși surprinde și atrage pelerini și credincioși, atât prin cuvântul și rugăciunile Părintelui Stareț, Ioan Danci, dar și prin frumusețea extraordinară a locului unde este amplasat, la 5 km mai sus de lacul Vidraru, la cota 1000 pe Transfăgărășan.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni