Festivalul Cîntecului Pascal „Hristos a Înviat”, desfăşurat în satul Pîrliţa, raionul Ungheni

Duminică 12 mai, 2019, în incinta Casei de Cultură din satul Pîrliţa, raionul Ungheni, s-a desfăşurat Festivalul Cîntecului Pascal „Hristos a Înviat” datorit străduinţei Secţiei de Cultură şi Turism a Raionului Ungheni şi-n colaborare cu Sectorul Relaţii Culturale al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni.

La Festival au participat colective artistice şi ansambluri folclorice, care prin evoluţia lor au adus pe scenă spre audiţia spectatorilor, cântări duhovniceşti ce au transmis mesajul Învierii lui Hristos, dar au fost prezenţi cu expoziţii pascale şi câţiva meşteri populari.

Prezenţi la festival a fost Dna Maria BOLOTOVICI, Şefa Secţiei de Cultură şi Turism a Raionului Ungheni; Dna Galina POPA, Specialis al Secţie de Cultură, dar şi alţi oaspeţi distinşi.

De asemenea, la Festival a fost prezent, ca delegat din partea Episcopiei, prot. Simion CULEAC, paroh al Bisericii „Sf. Pror. Ioan Botezătorul” din localitate, care a transmis din partea Ierarhului mesajul de înaltă apreciere şi felicitare organizatorilor şi participanţilor. A fost prezent şi prot. Vasile GUJEA, de asemenea, preot din localitate.

La final, toţi participanţii au primit în dar din partea organizatorilor premii băneşti, daruri şi diplome.