Desfășurarea Festivalului Cântecului Pascal – Nisporeni 2017

Marți 18 aprilie, în plină atmosferă de Sărbători Pascale, în incinta Centrului de Cultură „Luceafărul” din or. Nisporeni, s-a desfășurat Festivalul Cântecului Pascal. Această frumoasă activitate cultural-spirituală, a avut loc la inițiativași sub egida Consiliului Raionului Nisporeni și plin implicarea directă a Direcție de Cultură și Turism a raionului Nisporeni. Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a fost prezent și prot. Ștefan RÎMBU, Președintele Sectorului Eparhial Relații Culturale.
La Festival au participat, 15 grupuri folclorice din orașul și raionul Nisporeni, care prin prestația lor au transmis mesajul Învierii Domnului, arătându-și prin aceasta dragostea și atitudinea creștinească față de Sfânta și Luminoasa Sărbătoare în care ne aflăm. Prestația participanților a fost jurizată de către Dnl Ioan ȚUGULEA, vice președintele raionului Nisporeni; Dna Aurelia ANDRONACHE, Șefa Direcției de Cultură și Turism a raionului Nisporeni; Dna Maria ZMEU și Dna Angela IONEL, Specialiști principali ai Direcției menționate; prot. Ștefan RÎMBU, Președintele Sectorului Eparhial Relații Culturale și preotul Marcel OLARU, slujitor la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din or. Nisporeni.
În cuvântul oferit, prot. Ștefan a salutat călduros și respectos prezența tuturor la această frumos și important Festival, exprimând cu toată sinceritatea gratitudinea atât față de organizatori, cât și față de participanți. Totodată a menționat că: „Prin prezență și participare la acest Festival, ne aducem împreună un aport considerabil la valorificarea și promovarea unei părți din tezaurului spiritual-cultural. Astăzi, când vin din afară peste noi, tot felul de așa zise și pretinse tradiții și obiceiuri, este nevoie să ne opunem, atât Biserica, cât și instituțiile publice, acestei avalanșe pseudo culturală și spirituală. Or, prin mesajul cântecelor interpretate și prin prezența scenică în costum popular ați evidențiat arătând că mai frumoasă și mai importantă pentru noi nu este decât tradiția preluată de la buni-străbuni și pe care promovând-o vrem să o dăm generațiilor ce ne vor urma exact cum am preluat-o.
La final, Toți participanții au primit din partea Consiliului Raionului Nisporeni diplome și premii bănești, iar prot. Ștefan a oferit, cu multă gineriozitate, din partea Preasfințitului PETRU, diplome de gratitudine, organizatorilor principali, Direcției de Cultură și Turism, a raionului Nisporeni, dar și tuturor participanților, asigurându-i pe cei prezenți, că la edițiile ce vor urma, Episcopia își va face simțită mai din plin prezența.
În încheiere atât organizatorii, cât și participanții au adus sincere mulțumiri Episcopiei de Ungheni și Niporeni, pentru prezență, diplome, generiozitate și aportul ce-l aduce pe tărâmul cultural.