Bucuria Sfintei Învieri prezentată de copii și elevi, prin cântece pascale, în biserica „Sf. Pror. Ioan Botezătorul”, com. Pîrlița, rn. Ungheni

Joi, 2 mai 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în plină atmosferă de lumină și bucurie prilejuită de Învierea Domnului lui Iisus, la Biserica „Sf. Proor. Ioan Botezătorul” din com. Pîrlița, rn. Ungheni, s-a petrecut o frumoasă și importantă activitate spiritual-culturală dedicată cântecului pascal, în cadrul căruia au evoluat emblematic grupuri de copii și elevi din localitatea respectivă, care au reprezentat Gimnaziul „I. Vatamanu”, Liceul „Alexei Mateevici” și Cercul de creație al copiilor. Această măsură cultural-spirituală, ediția II, s-a petrecut, datorit sârguinței părintele paroh prot. Simion CULEAC în colaborare cu administrația gimnaziului și Liceului din localitate.

Copii și elevii, moderați de dna Jana BEJENAR, prin evoluția și prestația lor frumoasă, au transmis mesajul Sfintei și Luminoasei Sărbători a Învierii. Totodată au fost expuse desene și lucrări cu tematică pascale ale copiilor și elevilor.

Pentru prestațiile și lucrările lor, copiii au fost răsplătiți cu multă generozitate cu diplome de participare, ciocolate, ziare, iconițe și cărți de rugăciune, pregătite de părintele paroh.

La final au fost expuse și cuvinte de apreciere și de mulțumire pentru desfășurarea acestui festival parohial de cântec pascal. La rândul său, părintele paroh a adus sincere mulțumiri tuturor participanțilorși creștinilor prezenți, dar mai cu seamă administrației gimnaziului și liceului pentru colaborare, cât și profesorilor implicați.