Adunarea Ordinară a Protopopiatului Hîncești

Marți, 23 aprilie 2019, în incinta Bisericii „Sf. Ier. Nicolae” din municipiul Hîncești, a avut loc Adunarea ordinară a Protopopiatului Hîncești, care a fost prezidată de către protopopul Protopopiatului Hîncești, Protoiereul Serghei SLĂNINĂ. Oaspeți ai Adunării au fost, Comisarul de Poliție al Inspectoratului de Poliție Hîncești, d-nul Iulian LUCA, comisar principal, d-nul Constantin BLEAH, șef Secția Investigații infracționale și comisarul principal d-nul Ion PÎRĂU, șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Hîncești, care au discutat cu preoții mai multe aspecte ce țin de colaborarea între Biserică și Organele de ordine, dintre care: Aspectul de colaborare socială și încredere a societății în Organele de drept și Biserică.

În cadrul întrunirii au fost discutate și un șir de probleme ale clericilor din protopopiat.
În cadrul Adunării Protoiereul Andrei HÎNCU a expus preoților tema: „De ce este necesar botezul copiilor.Dacă se poate de repetat Taina Botezului.Mama poate să asiste la Taina Botezului?,după care a urmat o discuție din întrebări și răspunsuri bazate pe tema sus expusă.

Următoarea Adunare Protopopială va avea loc în biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” din localitatea Boghiceni, raionul Hîncești, la data de 30 mai 2019.