Parohia Grăseni

Istoria bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Condrăteşti, r. Ungheni

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului”.

Localitatea: s. Grăseni, r. Ungheni.

Anul înființării: 2000.

Preot paroh: Protoiereu Grigore CURAC.

Slujiri arhierești (ultima): 10 octombrie 2015.

 

La inițiativa unui grup de creștini din satul Grăseni, în anul 2000, a fost amenajată încăperea care se afla pe teritoriul cimitirului pentru oficierea Sfintelor Liturghii și a serviciului divin. La mărita sărbătoare a Cincizecimii, s-a săvârșit sfințirea unui paraclis prin truda Preotului Ioan CIOBANU și a protopopului circumscripției Ungheni, Protoiereul Ioan PORCESCU.

La data de 15 octombrie 2005, prin decretul Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, paroh al bisericii a fost numit Preotul Grigore CURAC.

În ziua de 14 mai 2012 localitatea a fost vizitată de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie. După oficierea serviciului divin, a fost binecuvântat începutul lucrărilor de construcție a bisericii în cinstea Acoperământului Maicii Domnului.

Cu suportul ctitorului principal, domnului Ion BULHAC şi susţinerea creştinilor din localitate, în ziua de 10 octombrie 2015 noua biserică a fost sfințită. Dumnezeiasca Liturghie, sfințirea Prestolului și interiorului bisericii au fost oficiate de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. Alături de Ierarh au coliturghisit un sobor de preoți și diaconi, printre care Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI şi Protopopul raionului Ungheni, Protoiereul Bartolomeu TURTUREANU.

Preot paroh: Protoiereu Grigore CURAC.

 

Contacte:

Biserica  „Acoperământul Maicii Domnului”, s. Grăseni, r. Ungheni.