Parohia Drujba

Istoria bisericii „Sf. M. Mc. Dumitru” din s. Drujba, r. Ungheni

 

Biserica „Sf. M. Mc. Dumitru”.

Localitatea: s. Drujba, r. Ungheni.

Anul înființării: 2015.

Preot paroh: Preot Veaceslav BUDEI.

Slujiri arhierești (ultima): 18 august 2019.

 

Parohia „Sf. M. Mc. Dumitru” din satul Drujba, raionul Ungheni, a fost înființată cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni în anul 2015, ca urmare a adresării locuitorilor satului Drujba. În funcția de paroh al comunității a fost numit Preotul Veaceslav BUDEI. Sfintele slujbe se oficiază de către părintele Veaceslav într-un frumos paraclis temporar. Creștinii au primit posibilitatea de a participa la Sfânta Liturghie în localitatea natală.

În anul 2019 au început lucrările de construcție a bisericii. Responsabil de zidirea locașului sfânt este Preotul Veaceslav BUDEI.

La 18 august 2019 a fost pusă piatra de temelie a viitoarei biserici de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. După punerea pietrii de temelie a urmat Sfânta Liturghie, care a fost oficiată de către Preasfinția Sa. Alături de Ierarh au coliturghisit secretarul eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, parohul bisericii, Preotul Veaceslav BUDEI, alți preoți din Episcopia de Ungheni și Nisporeni.

La acest eveniment au fost prezenți creștinii din localitate și primarul localității, Domnul Vasile BODRUG. La final, ctitorii și binefăcătorii au primit din partea Episcopului PETRU Medalii eparhiale și Diplome Arhierești.

La încheire, Preasfinţia Sa s-a adresat tuturor celor prezenți cu un cuvânt de felicitare, în cadrul căruia a întărit pe toți, îndemnîndu-i să participe după posibilitate la zidirea bisericii.

 

Contacte:

Biserica „Sf. M. Mc. Dumitru”, s. Drujba, r. Ungheni.