Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel”, Hîrjauca

Istoria bisericii „Sf. Ap. Petru și Pavel” din s. Hîrjauca, r. Călărași.

Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel”.

Localitatea: s. Hîrjauca, r. Călărași.

Anul înființării: 2003.

Preot paroh: Protoiereu Vitalie GORE.

Slujiri arhierești (ultima): 18 octombrie 2015.

 

În luna decembrie a anului 2003 a avut loc adunarea credincioșilor din localitatea Hîrjauca, raionul Călărași. La adunare a fost luată decizia de a zidi o biserică în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Responsabil de construcție și paroh al bisericii a fost numit Preotul Vitalie GORE, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Dumitru” din satul Mîndra. Lucrările de construcție a locașului sfânt au început în anul 2005. Biserica a fost zidită cu străduința oamenilor din localitate și a ctitorului principal, Domnului Dumitru CHERDEVAR. În perioada 2005-2015 locașul sfânt a fost ridicat și împodobit, au fost procurate vase liturgice, clopote și toate cele necesare pentru săvârșirea serviciului divin.

La data de 18 octombrie 2015, în Duminica a XX-a după Rusalii, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a întreprins o vizită arhipăstorească în parohia Hîrjauca. Preasfinția Sa a oficiat sfințirea Prestolului (Sfintei Mesei) și Sfânta Liturghie în biserică. La serviciul divin alături de Ierarh au participat secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI, Arhimandritul KIRIL (Braguța), starețul mănăstirii „Înălțarea Domnului”, Hîrjauca, Protoiereul Vitalie GORE, parohul bisericii, preoți din circumscripția Călărași, oaspeți și creștini din localitate.

La final, ctitorii bisericii au primit Medalii Eparhiale și Diplome Arhierești.

 

 

Contacte:

Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel”, s. Hîrjauca, r. Călărași.