- Episcopia Ungheni - https://episcopia-ungheni.md -

Jurizarea și premierea Concursului Pascal „Tainele Învierii – între artă și credință”

Recent, în contextul Sfintei Sărbătoriri Învierea Domnului, în incinta Liceului Teoretic „M. Eminescu” din mun. Ungheni, s-a desfășurat un concurs „Tainele Învierii – între artă și credință”, prima ediție.

La acest concurs, pe o perioadă de câteva săptămâni, concurenți din țară și de peste hotare, au prezentat în format electronic lucrări plastice, muzicale, creații de proză și poezie cu tematică pascală.

Toate lucrările prezentate de cei peste 200 de participanți, au fost supuse unei jurizări obiective, fiind analizate de o echipă formată din profesioniști pe fiecare domeniu de participare.

Pe 23 aprilie curent, în incinta Liceului Teoretic „M. Eminescu” din mun. Ungheni, s-au adunat echipa de lucru, membrii ai juriului și toți partenerii și colaboratorii acestui concurs pascal (Episcopia de Ungheni și Nisporeni, Palatul de Cultură mun. Ungheni, Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” mun. Ungheni, Scoala de muzica din mun. Ungheni), pentru finalizarea tuturor etapelor de jurizare și transmiterea diplomelor în format electronic tuturor participanților.

La această întrunire de premiere, cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop PETRU a participat și prot. Ștefan RÎMBU, Președintele Sectorului Eparhial, Relații Culturale.

În cuvântul oferit, prot. Ștefan a transmis din partea Înaltpreasfinției Sale cuvântul de salut și de binecuvântare, dar și de apreciere pentru desfășurarea acestui concurs cu o temă foarte frumoasă „Tainele Învierii – între artă și credință”

Totodată prot. Ștefan, la fel ca și toți cei ce au luat cuvântul, a menționt importanța și necesitatea unui asemenea concurs cu valențe pedagogice și spirituale.

Ținem să menționăm că acest concurs a fost inițiat de dna Daniel RÎMBU, învățătoare de clasele primare din incinta liceului menționat și coordonat dimpreună cu dnl Petru LANGA, directorul Liceului Teoretic „M. Eminescu” din mun. Ungheni și dna Veronica ROTARI, director adjunct pentru educație a aceiași instituție.

Specificăm și faptul că scopul și obiectivul acestui concurs a fost cultivarea respectului pentru cultura și tradiția creștină populară; stimularea interesului pentru valorile creștine, literatură, artă plastică și artă muzicală; dezvoltarea abilităților de comunicare prin limbajul artistico-plastic; dezvoltarea imaginației creative, prin intermediul creației literare și plastice; încurajarea talentului, a experienţei şi a expresiei în diferite forme de artă.