- Episcopia Ungheni - https://episcopia-ungheni.md -

Vin ani grei, vom avea încercări mari, iar creștinii vor avea mare prigoană

Se vor petrece multe evenimente. Poate veți apuca să trăiți și voi multe din semnele scrise în Apocalipsa. Situația este înfricoșătoare, ciudată. Nerozia a întrecut limitele. A venit lepadarea și rămâne ca acum să vină „fiul pierzării” (II Tes. 2, 3). Totul va deveni un spital de nebuni. În harababura ce va stăpâni, fiecare stat se va ridica să facă orice-i spune cugetul. Dumnezeu să ajute, ca interesele celor mari să fie astfel încât să ne ajute. Din ce în ce vom auzi de ceva mai nou. Vom vedea făcându-se lucrurile cele mai neașteptate, mai neraționale. Numai că evenimentele se vor derula cu repeziciune. Ecumenism, piață comună, un stat mare, o religie după măsurile lor. Acesta este planul diavolilor.

Sionistii (evreii) pregătesc pe cineva de Mesia. Pentru ei Mesia este împărat, adică va stăpâni aici pe pământ. Antihristul cel așteptat va fi într-un fel ca un diavol întrupat, care se va prezenta poporului israelian ca Mesia și va înșela lumea.

Vin ani grei, vom avea încercări mari. Creștinii vor avea mare prigoană. Și uită-te: oamenii nici nu înțeleg că trăim în semnele vremurilor, că pecetluirea înaintează. Trăiesc ca și cum nu s-ar întâmpla nimic. De aceea spune Scriptura că „va căuta să înșele, de va fi cu putință, și pe cei aleși” (Mt. 24, 24). Cei care nu vor avea intenție bună, care nu vor fi luminați, se vor înșela în anii apostaziei. Pentru ca cel ce nu are harul dumnezeiesc, nu are claritate duhovnicească.

Cuviosul Paisie Aghioritul

Trezvire duhovnicească