Să vă bucurați că Dumnezeu a îngăduit să nașteți și să creșteți copii tocmai în aceste vremuri tulburi

Să nu vă pară rău și să nu vă fie frică pentru copiii voștri din cauza că lumea în care ei cresc nu mai este ceea ce era odinioară. Dumnezeu i-a creat și i-a chemat pentru momentul potrivit și exact al timpului în care ei se află.

Viața lor nu a fost o coincidență sau la întâmplare. Creșteți-i și educați-i pentru a cunoaște puterea în care merg în calitate de copii ai lui Dumnezeu. Antrenați-i în autoritatea Cuvântului Său. Învățați-i să meargă cu credință știind că Dumnezeu este în control.

Împuterniciți-i să știe că ei pot schimba lumea. Nu-i învățați să fie înspăimântați și descurajați de starea lumii, ci plini de nădejde că pot face ceva în acest sens. Fiecare persoană din toată istoria a fost plasată în timpul în care se află datorită planului suveran al lui Dumnezeu.

Dumnezeu știa că Daniel se va descurca în groapa cu lei. El știa că David se va descurca cu Goliat. El știa că Estera se va descurca cu Haman. El știa că Petru va putea să treacă biruitor prin persecuție. Și, Dumnezeu știe că copilul tău poate face față oricărei provocări cu care se confruntă în viața lui. Dumnezeu l-a creat special pentru asta, pentru vremurile de acum!

Nu vă speriați pentru copiii voștri, dar fiți onorați că Dumnezeu V-a ales pe VOI, ca să creșteți și să educați generația care se confruntă cu cele mai mari provocări din timpurile noastre. Ridicați-vă până la provocare.

Creșteți-i prin copiii voștri pe Moise, Iosua, pe Ghedeoni, Danieli, Davizi, Estere, Petrii, Paveli, etc! Dumnezeu nu este în nedumerire întrebându-se ce va face El cu această lume mizerabilă. El are o armată pe care o ridică pentru a alunga întunericul și a-L face cunoscut pe tot pământul.

Nu lăsați frica voastră să fure măreția pe care Dumnezeu a pus-o în copiii voștri. Știu că este greu să ni-i imaginăm ca pe altcineva în afară de bebelușii noștri dulci și vrem doar să-i protejăm de orice ar putea fi greu pentru ei, DAR EI S-AU NĂSCUT TOCMAI PENTRU UN TIMP CA ACESTA.

Părintele Chiril de la Vatoped