O minune făcută de Sfântul Mucenic Ciprian

Sfântul Ciprian este cunoscut ca mare apărător în fața farmecelor, vrăjilor și blestemelor, dar este cunoscut, de asemenea, și datorită vindecărilor pentru cei care i-au cerut ajutorul.

Sfântul Ciprian a făcut multe minuni, noi însă vom relata doar una, pe care sfântul a făcut-o cu un băiețel, care rămăsese fără suflet din cauza bunicii lui vitrege, ce era vrăjitoare.

Iată întâmplarea minunată: „O femeie din București a pățit un mare necaz. Ea s-a măritat cu băiatul unei vrăjitoare din ungurime, care i-a pus gând rău.

Soacra nu s-a putut atinge de noră, motiv pentru care a încercat o vrajă cumplită asupra copilului ce avea numai patru ani.

Stăpânită de de­mo­nul căruia i se con­sacra-se din tinereţe, soacra a vrut să facă un troc. I-a oferit duhului rău sufletul băieţelului, la schimb cu propriul suflet, pentru a se elibera.

De atunci, copilul s-a îmbolnăvit grav. El cădea inconștient, fără motiv. Medicii erau depășiți de situație.

Mama copilului a venit la București să se roage Sfântului Ciprian la biserica Zlătari, unde se află mâna sfântului. Şi chiar dacă puterea farmecelor era foarte mare, mama copilului a stăruit în rugăciune, ani la rând. Într-o noapte, și-a visat copilul ce i-a spus că nu mai au mult.

A venit într-un suflet iar la Biserica Zlătari. Părintele i-a spus să ducă băiețelul la împărtășit. Când copilul a primit Trupul și Sângele lui Hristos s-a luminat la față și, fără un motiv aparent, a rostit numele bunicii paterne.

Din acel moment, vrăjitoarea s-a îndrăcit, iar duhul rău, care îl chinuise pe copilaș, a intrat în ea și a început să o arunce peste tot ca pe o cârpă.

Mama copilului s-a  mutat cu serviciul la București pentru a fi mai aproape de Sfântul Ciprian și ani la rând, până să plece în străinătate, a fost, în fiecare duminică, împreună cu băiatul, la slujbe”.