„Nu neglijați Împărtășania și predicați vaccinarea”, adresarea unui Ierarh grec către Sinod Bisericii din Grecia

Un episcop grec crede că ierarhii Sinodului grec care promovează necesitatea vaccinării au devenit mai degrabă reprezentanți ai lui Mițotakis decât ai lui Hristos.

Fostul Mitropolit de Kalavryta Ambrosie al Bisericii Ortodoxe a Greciei a declarai că episcopii Bisericii Ortodoxe a Greciei au abandonat Împărtăşania cu Trupul şi Sângele lui Hristos şi promovează vaccinarea împotriva coronavirusului, relatează Romfea.

Mitropolitul Ambrosie, în adresarea sa către Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei, întreabă dacă „sprijinul înverşunat al episcopilor pentru impunerea vaccinului credincioşilor nu-i transformă oare într-o unealtă a diavolului?”.

„Ați abandonat eforturile de a vaccina credincioșii cu Vaccinul numit Trupul și Sângele lui Hristos și cu o perseverență fără precedent vă angajați în promovarea Vaccinului lui Mițotakis!”, a spus arhiereul.

El crede că din reprezentanții Mântuitorului Hristos, ierarhii BOG care susțin promovarea vaccinurilor „au devenit reprezentanți ai serviciului public de sănătate”.

„Neglijați grija pentru suflet și vă preocupă doar trupul! I-ați alungat pe credincioși din casa Domnului! Bisericile sunt goale! V-ați păstrat și ați făcut rău Bisericii Mame!”, a scris Mitropolitul Ambrosie.

Mai devreme, UJO a informat că la 14 ianuarie 2022, fostul mitropolit Ambrosie de Kalavryta a făcut apel către Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei și a rugat să fie considerat „nebun pentru Hristos”, deoarece nu înțelege necesitatea vaccinării.

Sursa: https://spzh.news/ro/news/85719-vy-ostavili-prichastije-i-prodvigajete-vakcinu–ijerarkh-epc–sinodu?fbclid=IwAR0kgLq3X-Tm6msY-iUx57AbUruyW9D-qRjcrU9UVNRraOo1vbU33cZjiO8