Mitropolitului Neofit din Cipru a fost judecat pentru că a săvârșit slujbă în timpul carantinei COVID-19

Susținătorii ÎPS Neofit, Mitropolitul de Morfu, s-au adunat în apropierea tribunalului din Nicosia cu afișe „Luați mâinile de pe Stăpânul nostru” și „Mitropolite Neofit, suntem alături de tine”.

La 4 august 2021, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Cipru, ÎPS Neofit de Morfou, s-a prezentat în fața Curții din Nicosia, potrivit mesagerilor din Cipru.

Mitropolitul este acuzat că a încălcat normele de carantină în timpul slujbei divine și al procesiunii religioase din 6 ianuarie, de sărbătoarea Bobotezei. Potrivit apărătorilor, Mitropolitul Neofit nu a avut ocazia să răspundă la acuzații.

Avocatul însuși a declarat în instanță că ierarhul nu a forțat pe nimeni să încalce măsurile de carantină, ci a cerut pur și simplu să vină la slujbă. În ceea ce privește slujba religioasă, a subliniat avocatul, mitropolitul și-a îndeplinit îndatoririle religioase în conformitate cu drepturile pe care i le conferă Constituția țării.

În același timp, în apropierea tribunalului a avut loc o acțiune în sprijinul ierarhului, venind susținători de-ai ÎPS Neofit, Mitropolitul de Morfu, care aveau în mâini pancarte cu mesajele „Luați mâinile de pe Stăpânul nostru” și „Mitropolite Neofit, suntem alături de tine”.

La începutul acestui an, din cauza pandemiei coronavirusului, restricțiile de carantină erau în vigoare în Cipru, potrivit cărora slujbele în biserici ar putea fi efectuate în prezența a nu mai mult de 75 de persoane.

În ianuarie, Mitropolitul Neofit a fost convocat la Comitetul de Investigație pentru o explicație după ce a săvârșit Sfânta Liturghie cu participarea unui număr mare de credincioși, dintre care 10 nu au vrut să pună măști.

Sursa: https://spzh.news/ru/news/81739-na-kipre-prohodit-sud-nad-mitropolitom-neofitom-za-bogosluzhenije-v-karantin