Când Dumnezeu îți pune în inimă un gând bun, ai grijă și împlinește-l cât mai repede

Îndată ce i-a fost dată bucăţica, satana a intrat în Iuda, iar Iisus i-a mai zis apoi lui Iuda doar atât: „Ce vrei să faci, fă repede!”. Fiindcă atunci când vezi că nu mai poţi împiedica o faptă, nu mai doreşti nimic decât să treacă mai repede. Orice amânare este o chinuitoare otravă a întregii fiinţe care aşteaptă. De multe ori amânarea e mai grea decât însăşi durerea pe care o pregăteşte.

În Iuda, gândul trădării stăruia de mult. Înştiinţările cutremurătoare şi mişcătoare ale Domnului nu-i zdrobiseră inima. În loc să se oprească din drumul primejdios pe care apucase, mergea cu şi mai mare îndrăzneală pe el.

Iata grozăvia: pe urma gândului satanic intră şi satana însuşi în inima care i-a fost deschisă. Gândul ascuns, păcatul ascuns este solul care îi pregăteşte intrarea şi stăpânirea inimii. Pe urmă omul nu mai e decât un posedat total, un asociat nelegiuit, o unealtă blestemată în mâna duhului care de la început a fost ucigaş (Ioan 8, 44). Iată unde duce un gând rău pe care l-ai primit în inimă! Te poate duce la iad un gând de desfrânare, de furt, de vânzare, de răzbunare, pe care şi tu, şi altul se poate ca l-aţi primit în inima voastră şi-l mai purtaţi încă, aşteptând doar prilejul de a-l îndeplini. Aştepţi poate să plece soţul de acasă? Sau să vină noaptea, când trecătorii se vor rări, sau să-ţi vină la îndemână o clipă prielnică, pe care satana ţi-o va pregăti, după ce mai întâi te-a orbit şi ţi-a întunecat mintea, ca să nu-ţi dai seama ce faci? Apoi cu mare uşurinţă te va arunca în prăpastie dintr-o dată şi se pune întrebarea: cum vei mai ieşi?!

Când Dumnezeu îţi pune în inimă un gând bun, ai grijă şi împlineşte-l cât mai repede, până nu vine satana să-l ia din inima ta, dacă tot amâni împlinirea lui (Luca 8, 12). Dar când în inimă ţi-a fost pus un gând care este îndoielnic, nu te grăbi să-l asculţi, căci de firul acestui gând este legată sabia cu care satana te poate ucide pe tine şi pe mulţi alţii.

Suflete care auzi aceste înştiinţări, opreşte-te o clipa aici, lângă Hristos şi ascultă-L cum te întreabă: Ce vrei să faci? Ce gând ai în inima ta? Ce gând ţi-ai pus în inimă să înfăptuieşti? Ţi-a venit gândul să o rupi cu satana şi să-l alungi cu totul din inima ta şi din viaţa ta? Hotărăşte-te odată pentru Domnul şi fă repede, cât mai repede acest lucru! Ascultă-L pe Domnul, vino şi rămâi apoi cu El până la moarte! Vei fi fericit pe veci. Sau nu cumva ţi-a pus şi ţie satana în inimă vreun gând rău şi ţi-l împinge mereu în faţă ca să-l împlineşti? O, dragul meu, nu-l ascultă, căci tot ce îţi promite este minciună şi te va nenoroci şi pe tine în veci!

Preotul martir Constantin Sârbu

Lacrimă și Har

Editura Bonifaciu, 2011