65 de copii ai Centrului de plasament Casa Copilului ,,Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău, au fost pregătiți pentru un nou an școlar

Joi, 29 august 2019, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a aflat în mijlocul copiilor Centrului de plasament Casa Copilului ,,Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău. A devenit deja o tradiție ca în ajunul începerii unui nou an școlar, cu o grijă părintească deosebită ce o poartă Preasfinția Sa față de acești copii, să le împartă lucrurile necesare pentru a putea merge la școală. De aceasta dată este vorba de 65 de copii care au fost asigurați cu ghiozdane, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite școlare și tot necesarul de care trebuie să dispună un copil.

Un înțelept spunea că ,,cine crește și educă astăzi un copil, corect și creștinește, a modelat cu ființa acestuia un întreg viitor”, or Preasfinția Sa, de-a lungul anilor nu a făcut altceva decît să modeleze destine de oameni, să le schimbe și să le dea o nouă șansă de a trăi decent și onest.

Părintele Arsenie Papacioc afirma ,,Nici intelgența, nici educația, nu au nicio valoare dacă nu sunt în slujba dragostei și a iubirii”, iar Preasfinția Sa pe toate le-a supus iubirii jertfelnice, altfel nu putem explica dăruirea cu care face toate aceste lucruri. Ne străduim de-a lungul anilor să adunăm comori și averi, pitindu-le prin locuri unde uneori și noi le uităm, ne zgîrcim să ne uităm în stînga și dreapta, plîngîndu-ne mereu de nereușită, uităm de principii și valori creștine, uităm de însăși copiii cărora le-am dat viață, ca pînă la urmă să ajungem săraci, goi și singuri. Adunați comori pentru copiii voștri materializate în bunătate, educație, bun simț, omenie, sădindu-le adînc în inimile lor, pentru că acolo, la sigur nu se vor risipi, iar peste ani, vor da roade de care se va bucura și Biserica și societatea.

Este mult mai greu să naști un copil duhovnicește decît trupește, iar Preasfinția Sa, asta și face cu acești copii, le întinde mîna asemeni unui tată iubitor, îi crește frumos, cu dragoste, și creștinește, dînd societății adevărați oameni cu verticalitate și calculați. Este important să le dăm copiilor noștri ceea ce au nevoie pentru a se integra în societate, dar este esențial să le dăm și credința în Hristos, așa precum spune și Sf. Vasile cel Mare ,,Dacă părinții le-ar da copiilor orice avere pe pămînt, bani și aur, și nu le dau credința în Dumnezeu, mai bine nu i-ar fi născut. Fiindcă i-au născut pentru iad” Așadar, în această lucrare nobilă de a altoi principii, crește valori și a educa generații de copii, este nevoie de o îmbinare a lucrărilor, este nevoie de o permanentă colaborare între cei care pot și vor să ajute. Să ne aducem permanent aminte că ceea ce dăm în mîna sărmanului, vom lua din mîna lui Dumnezeu. În această ordine de idei aducem sincere mulțumiri celor care sunt implicați în procesul de aprovizionare și dotare a acestei instituții, cît și personalului care zi de zi se jertfesc pentru această măreață lucrare – de a crește generații de tineri credincioși și devotați valorilor moral-spirituale, Bisercii și neamului.

Deja pregătim și colectăm mijloace bănești pentru îmbrăcarea lor pentru sezonul rece a anului.