(Video/Foto)Act caritabil şi daruri oferite pentru copii din Secţia de Pediatrie a Spitalului Raional Nisporeni

,,Bolnav am fost şi M-aţi cercetat(Mat. 25,36) spune Hristos despre cei care se îngrijesc de cei din suferinţă, din spitale, din paturi de boală. Astfel, mânaţi aceste cuvinte scripturistice, cât şi de sentimentul dragostei creştine, Comunitatea Creştin Ortodoxă de pe lângă Spitalul Raional Nisporeni, la îndemnul şi cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, au făcut prin generiozitate, un act măreţ de binefacere în Secţia de Pediatrie a spitalului sus menţionat, amenajând cu mobilier nou două saloane.

Întrucât suntem în plină desfăşurare a sfintelor şi frumoaselor sărbători de iarnă, Preasfinţitul PETRU, a ţinut să facă bucurie pentru toţi copii internaţi în Secţia de Pediatria a Spitalului Raional Nisporeni oferindu-le acestora iconiţe, dulciuri şi alte daruri. Pentru că suntem încă în sărbătoarea Naşterea Domnului atât copii cât şi medicii din secţie au avut bucuria duhovnicească să asculte frumoase colinde interpretate cu multă dragoste de către un cor de copii şi un cor de maturi, din cadrul Comunităţii Creştin Ortodoxă de pe lângă Spitalul Raional Nisporeni, creând prin aceste frumoase colinde o atmosferă deplină de sărbătoare.

Șeful Secţiei de Pediatrie a spitalului sus menţionat, a discutat cu Preasfinţitul PETRU despre diverse aspecte şi programe de colaborare.

Preasfinţitul PETRU a ţinut să mângâie duhovniceşte cu multă dragoste şi să întărească cu cuvinte de învăţătură şi sfaturi părinteşti, atât pe medici, cât şi pe părinţii ce erau cu copii internaţi.

Pentru această bucurie ce le-a fost creată copiilor, pentru cuvintele părinteşti, pentru darurile oferite şi pentru amenajarea celor două saloane cu mobilier nou, atât administraţi Spitalului Raional Nisporeni, cât şi şeful Secţiei de Pediatrie, dimpreună cu părinţii şi copii au adus sincere şi profunde cuvinte de mulţumire Preasfinţitului PETRU şi celorlalţi binefăcători, pentru actul caritabil făcut în virtutea dragostei creştine, cu mare generozitate şi mărinimie.

Preasfințitul PETRU, deasemenia a mulțumit Preotului Nicolaie, domnului Daniel și tuturor celor care au luat parte la procurarea mobile din secția spitalului, urîndule ajutor de la Bunul Dumnezeu.

Video: