ANUNŢ!!! Festivalul Pascal „Mîinile Mamei”

Duminică, 12 mai 2019, când Biserica Ortodoxă cinsteşte Sfintele Femei Mironosiţe şi, prin urmare aduce omagiu tuturor femeilor creştine, Episcopia de Ungheni și Nisporeni, în colaborare cu Primăria oraşului Nisporeni, va organiza în piața Primăriei, la ora 13.00 Festivalul Pascal „Mîinile Mamei”. Scopul acestui Festival este de a valorifica şi a promova obiceiurile și datinile străbune, legate de sărbătorile creştine, prin diferite lucrări meşteşugăreşti, culinare şi de panificaţie, expuse de participanţi din ţara noastră, dar şi de peste hotare.

Astfel, având onoarea de a vă invita, vă îndemnăm cu toată dragostea, rugându-vă frumos să luaţi parte, la acest Festival, unicul în țara noastră de o asemenea anvergură, ca într-o atmosferă de cântece pascale şi despre mamă, să vizitaţi expoziţiile ce vor fi prezente, pentru a vă familiariza îndeaproape cu datinele și obiceiurile străbune pe care, avem datoria de a le valorifica şi perpetua.

Sunteți așteptați cu drag, în număr cât mai impunător, ca prin aceasta să demonstrați dragostea și interesul față de valorile cultural-spirituale a străbunilor noştri.

Totodată, dorim a vă aduce la cunoştinţă faptul că toate lucrările (copturile, bucatele, diverse obiecte confecţionate, etc.) ce vor fi expuse la Festival, vor fi vândute la final, iar banii adunaţi vor fi daţi pentru necesităţi de îngrijire specială, medicamente, spitalizări şi diferite intervenţii de care au nevoie urgentă doi copilaşi din oraşul Nisporeni, (Marcov Andrei – 7 anişori, tumoare la cap şi Maximov Adelina – 5 anişori, autism). De aceea vă rugăm respectos să luaţi parte la respectivul Festival ca prin procurarea exponatelor, dar şi prin jertfa binevolă a fiecăruia să readucem o clipă de speranţă şi mângăiere acestor doi micuţi copilaşi, cât şi familiilor greu-încercate a acestora.

Cu dragoste creştinească şi grijă arhierească

+PETRU,

Episcopia de Ungheni şi Nisporeni