Mesajul de felicitare al Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, adresat Secretarului Mitropolitan și Secretar al Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Preacucernicului Părinte Protoiereu Mitrofor Vadim CHEIBAȘ cu ocazia împlinirii a 45 ani de viață

Preacucernice Părinte Secretar,

Cu stimă şi respect vă adresez cele mai sincere urări de bine şi ajutor sfânt de la Hristos Arhiereul Cel veşnic. Ziua de astăzi este pentru dumneavoastră o zi de bucurie şi recunoştinţă, de bucurie pentru că aţi păşit a 45-a treaptă din viaţă ce vă urcă spre veşnicie, şi de recunoştinţă faţă de Bunul Dumnezeu ce v-a dăruit viaţa de care vă bucuraţi.

    Anii vieţii pe care i-aţi parcurs până acum, sunt binecuvântaţi, căci aţi urmat vocaţia sfîntă de slujire lui Dumnezezu, iar în anii care urmează să-i trăiţi, să intensificaţi, îmbogăţiţi această fericire şi iubire dumnezeiască a vieţii care este un dar dumnezeiesc pentru fiecare.

   Ne bucurăm pentru activitatea pe care o depuneţi în viaţa de zi cu zi în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

   Vă urăm în această zi ani mulţi de la Dumnezeu căci a Lui sunt timpurile şi anii, ani plini de pace şi linişte, de la Domnul, căci El este Cel Care a dăruit lumii întregi pacea şi liniştea prin Întruparea Sa, vă dăruim binecuvântare şi iubire, din iubirea şi binecuvântarea Sfintei Treimi. Toate aceste daruri sunt darurile vieţii veşnice, de care doresc să vă împărtăşiţi în anii trăiţi.

   Ziua de astăzi să vă fie plină de recunoştinţă şi lumină faţă de darul vieţii pe care l-aţi primit de la Dăruitorul Ceresc. Anii trăiţi să fii ani ai mântuirii şi ai sfinţirii vieţii, căci timpul în care trăim este unul al mântuirii şi sfinţirii umanităţii.

   Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Cel Veşnic, să Vă dăruiască în continuare râvnă sfântă pentru activitatea pe care o desfăşuraţi şi fiecare rugăciune şi fiecare răspuns liturgic pe  care îl dai la strană să fie o slăvire îngerească către tronul Prea Sfintei Treimi.

Întru mulţi şi fericiţi ani!

Cu binecuvântări arhiereşti,

+ PETRU

Episcop de Ungheni şi Nisporeni.