Taina sfintei Cununii asupra tinerilor Grigore și Natalia Lozovanu

Taina Sfintei Cununii presupune responsabilitate din partea amblilor miri înaintea lui Dumnezeu, şi responsabilitatea mirilor – a unuia faţă de celălalt.

Urmând exemplul Domnului nostru Iisus Hristos, care a binecuvântat Taina Căsătoriei la nunta din Cana Galileii, în după-amiaza zilei de miercuri, 7 februarie 2018, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârşit cununia tinerilor Grigore și Natalia LOZOVANU, care s-au hotărât să urmeze calea mântuirii prin căsătorie.

Taina Sfintei Cununii a fost săvîrșită în Catedrala Mitropolitană din municipiul Chișinău, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR. La Taina Sfintei Cununii, a luat parte și Secretarul General, Protoiereul Vadim CHEIBAȘ împreună cu soborul preoților slujitori ai catedralei.

Părinţii acestor tineri sunt ctitori și fii duhovnicești ai Preasfințitului Episcop PETRU, de peste 20 ani. Este de menţionat că mirile a fost crescut şi educat în ochii ierarhului fiind deprins cu cele mai alese virtuţi creştineşti – cu credinţa şi cu frica de Dumnezeu. Un băiat cu adevărat credincios care a luat un exemplu bun de la părinții săi fregventînd Sfintele Slujbe regulat.

Preasfinția Sa a săvârşit această cununie cu multă plăcere şi bucurie, dîndu-le tinerilor căsătoriţi sfaturi duhovnicești povăţuindu-i să urmeze calea mântuirii prin viaţa de familie prin răbdare şi stimă reciprocă şi prin bună înţelegere aşa cum scrie în cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah: „Cu trei lucruri, zice Înţelepciunea lui Dumnezeu, m-am împodobit şi m-am sculat frumoasă înaintea Domnului şi înaintea oamenilor: Cu unirea fraţilor, dragostea între prieteni şi bărbatul cu femeia care se înţeleg bine unul cu altul” (Isus Sirah 25, 2-1).

Ierarhul i-a felicitat călduros atît pe miri cît şi pe rudele acestora,  dorindu-le mirilor  să nu uite niciodată să mulţumească lui Dumnezeu pentru toate binefacerile arătate, să nu uite de învăţătura credinţei noastre strămoşeşti singura care te poate face fericit în viaţa de familie, să nu uite iarăşi că Taina Căsătoriei este o lege aşezată de Dumnezeu nu pentru plăcerea trupului ci pentru naşterea şi creşterea pruncilor.