(Foto/Video) Slujbă praznicală la Odessa. Înaltpreasfințitul Agafanghel, Mitropolit de Odessa și Ismail și-a sărbătorit Ocrotitorul Ceresc

Duminică, 5 februarie 2017, cînd Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfîntul Mucenic Agafanghel, La invitația Înaltpreasfințitului Agafanghel, din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, s-a deplasat în oraşul Odessa pentru a participa la Liturghia Praznicală în cinstea Ocrotitorului Ceresc al Chiriarhului locului Înaltpreasfinţitului AGAFANGHEL, Mitropolit de Odessa şi Ismail.

Slujba Praznicală a avut loc la Catedrala Mitropolitana,,Schimbarea la Față a Mîntuitorului” din oraşul Odessa.

Alături de omagiatul zilei Înaltpreasfinţitul AGAFANGHEL, au luat parte un sobor de Ierarhi,preoți și diaconi, care după oficierea Sfintei Liturghii au oficiat un Te Deum praznical în faţa Icoanei Sfîntului Mucenic Agafanghel și a Moaștelor Sfîntului Mare Mucenic Pantelimon Tămăduitorul de Boli, la finele căruia Preasfinţitul PETRU, a ţinut un cuvînt de felicitare adresat Înaltpreasfinţitului AGAFANGHEL cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc.

A doua zi, într-un rând nemarginit de peste 28000 de mii de oameni merg la catedrala Mitropolitană ,,Schimbarea la Față a Mântuitorului”, să se roage înaintea Moaștelor Sf. Mare Mucenic și tămăditor de Boli Panteleimon. Moaștele Sf. Mucenic Pantelimon au fost aduse cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului Agafanghel, Mitropolit de Odessa și Ismail, fiind aduse din Mănastirea Sf. Pavel de pe Sfântul Munte Athos.

Moaștele se vor afla în Catedrala Mitropolitană pînă pe data de 6 februarie, în tot acest timp în catedrală se fac rugaciuni in fața marelui mucenic Pantelimon, despre pace în Uraina, pentru a pune capăt războiului și suferințelor, cerînd sănatate și ajutor acestui mare Sfînt al lui Dumnezeu.