Slujba Aghezmei Mari la Catedrala Episcopală din orașul Ungheni

În dimineata zilei de 19 ianuarie 2017, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni sa deplasat în oraşul Ungheni la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Cneaz Alexandru Nevski” , unde a săvîrşit Slujba Aghezmei Mari.

Preasfinţia Sa, împreună cu Secretarul Eparhial, preotul Vadim COROSTINSCHI, şi clericii Catedralei Episcopale au săvîrşit Sfinţirea Aghezmei celei Mari pentru creştinii oraşului Ungheni. Preasfinţitul Petru, ca un păstor iubitor al turmei Sale şi ca un tată pentru creştinii din Ungheni a explicat în nenumărate rînduri foloasele Aghezmei Mari şi cum ar trebui să fie păstrată.

Aghiasma Mare, adică apa sfinţită de la Bobotează, are o mult mai mare, putere sfinţitoare şi tămăduitoare decât Aghiasma mică. De aceea, ea se păstrează nestricată vreme îndelungată, rămâne tot aşa de proaspătă, de curată şi plăcută la gust ca şi când ar fi atunci scoasă din izvor. Fiecare familie trebuie să ia din Aghiazma de la Bobotează şi să o păstreze într-un vas curat şi la loc de cinste. Se gustă din ea pe nemâncate şi cu multă cuviinţă în zilele de ajunare şi de post, sau în zilele de sărbători mari, după ce venim de la biserică, mai ales când nu ne împărtăşim.

La finele slujbei de sfinţire a apei celei Mari toţi credincioşii au fost stropiţi cu Sfînta Aghiazmă.