Marșul pentru Viață 2017

Duminică, 26 martie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în orașul Călărași, s-a organizat, de către protopopul circumscripției Călărași Protoiereul Grigore DODON și de preoții protopopiatului împreună cu enoriașii, Marșul pentru Viață, pentru Femeie, pentru Familie. Desfășurarea acestui eveniment se face pentru a trezi inimile oamenilor, pentru a le expune durerea copiilor, femeilor, familiilor, care suferă în această societate.
Traseul parcurs, de către organizatorii marșului împreună cu familiile lor și cu enoriașii, de la autogară până în piața Primăriei orașului Călărași, a atras atenția mai multor persoane care s-au alăturat și ei acestui marș. La finele traseului în fața Primăriei protopopul de Călărași Protoiereul Grigore DODON a dat citire Discursului Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine!”.
Tot aici, în semn de mulțumire Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a ținut cuvânt, Primarul orașului Călărași domnul Nicolae MELANIC, unde a menționat buna organizare a protopopiatului Călărași și implicarea abundentă în viata duhovnicească a societății, pe viitor având constrângere tot așa de prietenoasă și reciprocă între biserică și autoritățile locale.
După aceste activități oamenii cu o speranță în suflet, că vor avea un viitor mai bun ei și copiii lor s-au îndreptat spre casele lor.