Mamă, știi tu oare datoria ta?

Miercuri, 17 apr. 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni și la invitația Profesoarei de Religie a Gimnaziului Todirești, Ungheni, Dna Valentina OSTAPOVICI, Președintele Sectorului Eparhial Studii Teologice și Învățământ, Protoiereul Mitrofor Andrei URSOI și Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret, ipodiaconul Ioan GAJIM, au fost prezenți la o Activitate extracuriculară cu conținut religios, prilejuită de Adunarea Părintească Generală, a elevilor claselor a I-IX-a.

Concertul de poezii și cântece a fost organizat de către Dna Profesoară de Religie și s-a văzut încă o dată importanța Religiei în viața elevilor, deoarece învățăturile de suflet folositoare pot fi cu ușurință implementate în viața de zi cu zi; a fost organizat la un nivel foarte înalt și prestanța scenică a elevilor fiind excelentă! Elevii au rostit cu mult patos poeziile și au intonat cântecele religioase, iar unul din aceste cântece Datoria mamei” are niște versuri foarte cutremurătoare:

„Mamă, știi tu oare mamă datoria ta?
Știi tu cât de sfântă este
Dar și cât de grea
Știi tu oare ce așteaptă Dumnezeu să fii
Pentru El și pentru lume
Și pentru copii?”

Cei 150 de Părinți prezenți la această Activitate au văzut și ei ceea ce au pregătit elevii și putem spune că știu care le este datoria creștinească, pentru că au avut grijă ca permanent să aleagă pentru copiii lor disciplina Religia și să se îngrijească de viața sufletelor copiilor lor. Astfel, acum ei culeg rezultatele frumoase și de suflet înălțătoare ale copiilor lor, iar pe viitor- liniștea conștiinței și pacea sufletească pentru că au crescut pruncii – pe care i-au ținut la piepturile lor – în adevărata credință și într-un mod de viețuire corect, centrat pe Hristos.

Menționăm că Doamna Profesoară, la sfârșit de fiecare an școlar, organizează pelerinaje pe la Sfintele Mănăstiri din țara noastră, exemplificând concret ceea ce Dumneaei vorbește în cadrul Orelor de Religie despre Biserică, Rugăciune, Fapte bune, Jertfirea sinelui pentru Dumnezeu și Trăire creștinească. Poate anume din acest considerent elevii frecventează sută la sută această Disciplină și ascultă cu mult interes pildele ortodoxe, exemplele de fiecare zi în care se vede cu ochiul duhovnicesc lucrarea lui Dumnezeu.

Pe Agenda de Discuții propuse pentru Adunarea Respectivă au fost următoarele:

1.         Comportamentul elevilor și securitatea vieții în timpul lecției și în afara școlii

2.         Uniforma școlară

3.         Rezultatele pretestărilor elevilor claselor a IX-a

4.         Diverse întrebări

Aducem Sincere Mulțumiri Doamnei Profesoară Valentina pentru această invitație și Directorului Gimnaziului Todirești, Dna Maria SAVCIUC, pentru bucuria de a fi din nou împreună și a ne delecta de succesele pe care și Profesorii și Elevii le au.