Invitație la ITO EUN 2019

Săptămâna trecută, 14-20 octombrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în mijlocul elevilor claselor a VII-IX-a ai Gimnaziului Todirești, a fost Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret, ipodiaconul Ioan GAJIM.

În cadrul Orelor de Religie, – care, de altfel, prin conlucrarea fructuoasă care există între Biserica comunei și Direcția Școlii, se predau claselor a V-IX-a – după ce elevilor din clasa a VII-a li s-a predat tema, conform curriculumului școlar, Scopul vieții creștine; elevilor clasei a VIII-a, Răul și patimile; și celor din a IX-a, Consumul de alcool, li s-a făcut Invitația de participa în număr mare la evenimentul de amploare organizat de Episcopia de Ungheni și Nisporeni- ITO EUN 2019, (Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Episcopia de Ungheni și Nisporeni).

Exceptând diferențele dintre generații precum și contextele sociale în care au crescut/cresc, tinerii sunt însetați de sens. Caută cu aviditate să se afirme, să-și cizeleze personalitățile și să știe că cineva este alături de ei pentru a-i susține.

În acest sens, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Departamentul Tineret al Episcopiei noastre, în colaborare cu celelalte Departamente, dedică o Zi Tineretului Ortodox din eparhia noastră! Astfel, Joi, 31 octombrie 2019, la ora 8:00, tinerii din protopopiatele Ungheni, Nisporeni, Călărași și Hâncești sunt așteptați la catedrala episcopală „Sfântul Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski”, unde, alături de Preasfințitul Stăpân și de un sobor impunător de preoți, vor participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și vor avea ocazia să se împărtășească!

Îndemnăm cu drag pe tineri să se împărtășească la slujba oficiată de Preasfinția Sa! Totodată, venim cu rugămintea către preoții localităților participante, ca, acei tineri care doresc să se împărtășească la slujba arhierească, să fie spovediți de cu seară în bisericile localităților lor, pentru ca Joi, Dumnezeiasca Liturghie să se petreacă în liniște și fără îmbulzeală.

Cu un Cuvânt cu totul special către tineri va veni Preasfințitul PETRU, intitulat „Tânărul creștin și provocările lumii contemporane”; dar și preoți și teologi bine pregătiți:

  • Protoiereul Nicolai BOIAN- Fecioria, pas important pentru formarea familiei fericite;
  • Protoiereul Octavian SOLOMON – Dezvrăjirea capcanelor sectare;
  • Protoiereul Petru CIOBANU – Avortul sau genocidul contemporan;

Ipodiaconul Ioan GAJIM, Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret – Viața tânărului ancorată în Hristos