Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova la cinci ani de activitate

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în Episcopia noastră, în perioada 5 – 8 iunie, este organizată tabăra de vară: Tinerețea – De la egal la egal amical, de către Sectorul Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova, unde au fost încadrați peste 170 participanți. Cu toate că Episcopia noastră de câțiva ani deja promovează laboratoarele de lucru cu tinerii în timpul taberelor de vară, suntem la a doua ediție cu  asemenea tabără mixtă cu preoți și tineri.

Ziua de astăzi a fost una cu totul deosebită pentru toți participanții la tabără în special membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova care astăzi sărbătoresc cinci ani de la înființarea asociației.

Bucuria a fost și mai mare prin prezența Chiriarhului locului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, care a venit cu mai multe cadouri pentru toți participanții. Preasfinția Sa, a servit pe toți participanții cu înghețată iar pentru ca masa tinerilor să fie mai bogată a adus un porc proaspăt tăiat.

După o discuție îndelungată cu tinerii Ierarhul a oficiat un Te Deum de mulțumire cu ocazia împlinirii a cinci ani de la înființarea Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova, la finele căruia asociația a fost decorată cu Distincția Eparhială „Icoana Maicii Domnului de la Hîrbovăț” iar tinerilor, stăpînul a adus o iconă cu chipul Mîntuitorului și o tortă deosebită cu insigna asociație.

Tot aici a fost lansată prima și unica revistă pentru tineretul ortodox din țara noastră.