Preasfințitul Episcop PETRU, în mijlocul persoanelor nevoiașe

După oficierea Sfintei Liturghii în parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” din sat. Păruceni, raionul Nisporeni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat în satul Vărzărești, raionul Nisporeni, unde a vizitat cîteva familii nevoiașe.

Prima persoană nevoiașă căreia Ierarhul i-a pășit pragul a fost o soră întru Hristos, care acum se află în grija Protoiereului Serghei NOVAC, parohul bisericii ”Cuv. Ambrozie de la Optina” din localitate sus numită. Părintele serghei aflînd de această persoană că este singură în casă pe această perioadă rece a anului suferind de o boala la picioare care nu se poate deplasa și neavînd nici lemne, chear nici sobă pentru a încălzi casa, nici produse alimentare, creștinii din această parohie împreună cu duhovnicul lor Protoiereul Serghei, și-au luat angajamentul să îngrijească de această soră a noasră fiind în suferință, au început să aducă casa într-o stare cît de cît decentă, ca să poată locui mai departe în această casă făcîndu-i soba și celelalte lucruri destul de necesare pentru trai. Ierarhul fiind de față aici, a discutat cu cei prezenți încredințîndu-i că fac un lucru foarte măreț ajutînd un sărac aflat în nevoie și tot odată s-a implicat personal în aceasta lucrare unde va fi acordat un ajutor și din partea Episcopiei.

Altă familie vizitată de Stăpînul nostru, a fost una, unde locuesc două femei, într-o casă care se prăbușește. Fiind femei le este foarte greu sa înceapă a construi un loc unde să poată locui pentru că casa unde locuesc acum este avariată și gata să se demoleze și la fel ca și în cazul de mai sus nu e nici căldură nici alte condiții de trai. Acesta e următorul proiect pe care o să-l înceapa Părintele Serghei, împreună cu creștinii la care v-a lua parte și Episcopia de Ungheni și Nisporeni. Aici rugăm stăruitor pe toți cei de bună credință să nu fiți indiferenți de acest caz, să contribuim cu toții la construcția unei căsuțe atît de necesară pentru această familie nevoiașă rămasă practic fără adăpost în mijloc de iarnă. Tot aici Preasfinția Sa, a adus produse alimentare pentru aceasta familie.

Ultima familie vizitată de Stăpînul nostru a fost familia Gorceag din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni. Această familie social-vulnerabilă din patru membri dintre care doi copii ambii cu handicap sporit iar unul din ei este chiar țintuit la pat.

Aici cu stăruința pr. Serghei NOVAC, parohul bisericii ”Cuv. Ambroszie de la Optina” din localitate sus numită, s-a construit o căsuță frumușică amenajată cu mobilă și tot ce este necesar. Aici Chiriarhul a adus produse alimentare plapume și mai multe lucruri necesare pentru casă.

Cei interesați de proiectul familiei Gorceag apăsați aici: Despre familia Gorceag