Iubirea milostivă a lui Dumnezeu manifestată de către creștin – mod de împlinire a iubirii autentice

,,Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine” 

(Matei, 25, 35-36) .

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, care se sărbătorește la 3 decembrie în fiecare an, Președintele Sectorului Eparhial Activitate Pastorală pentru Tineret, Gajim Ioan, a vizitat Casa Comunitară Sculeni.

Fiind conștientă de suferințele lor, Biserica, de-a lungul existenței sale, pe baza cuvintelor Mântuitorului Hristos ,,Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine” (Matei 25, 36), nu i-a dat uitării pe cei care suferă cumplit. Amintim aici binecunoscutele Vasiliade, înființate de Sf. Vasile cel Mare sau spitalele construite în Constantinopol de Sf. Ioan Gură de Aur, sau de cele din Alexandria, de către Sf. Ioan cel Milostiv, sau de spitalul numit Xenon, înființat de Sf. Andrei Criteanul. De aceea, și anul acesta am dorit ca acești tineri să afle la modul concret că nu sunt singuri și că dorim să fim alături de ei.

Vizitând această Casă Comunitară am avut prilejul să facem cunoștință cu oameni deosebiți, printre care: Dnul Nicolae Leucă, Managerul acestei Case; Dna Maria Ciomschi, Asistent Medical și Dna Nina Burdulescu, psihopedagog; precum și cu toți lucrătorii din această Casă care prin munca lor fac viața mai ușoară acestor tineri.

În cadrul vizitei întreprinse la această Casă Comunitară, am adus în dar mai multe haine, jucării și cărți pe care le-am colectat de la creștinii de bună credință, care au fost sensibili la greutățile și suferințele acestor șase tineri care locuiesc aici și au transpus în faptă cuvintele Sfântului Apostolul Pavel: ,,Deci, dar, până când avem vreme, să facem binele către toţi, dar mai ales către cei de o credinţă cu noi” (Galateni 6, 10).