Bucuria Învierii lui Hristos împărtășită celor aflați în suferință și uitare

Prin pronia divină și anul acesta ne-am învrednicit a ne bucura de marele praznic al Învierii lui Hristos și de harul luminii sfinte pogorâte la Sfântul Mormânt. Credincioșii de la mic la mare în aceste zile de sărbătoare mărturisesc adevărul fundamental al credinței celei adevărate că HRISTOS A ÎNVIAT. Prin această mărturisire noi ne asemănăm femeilor mironosițe, Sfinților Apostoli și tuturor creștinilor, că suntem fii ai învierii și că ne îndreptăm spre învierea noastră a tuturor.
Cu bucurie în suflet și cu inimă plină de lumină credincioșii orașului Nisporeni, de la mic la mare, au pășit pragul bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni pentru a se împărtăși de lumina sfântă, prin rugăciune, cântare și în modul cel mai sublim prin împărtășirea cu Sfintele Taine care sunt antidotul nemuririi și arvuna învierii noastre. După Sfânta Liturghie a avut loc un concurs pascal la care copiii au cântat pricesne și au dat răspunsuri la întrebările adresate de preot, primind în dar icoane.
Totodată, cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, preotul Petru CIOBANU, parohul bisericii sus numite, a venit în ajutorul celor săraci și aflați în singurătate.
• În ajunul zilei de sărbătoare preotul PETRU Ciobanu dimpreună cu primarul orașului Nisporeni, dnul. GRIGORE Robu, au vizitate mai multe familii ale creștinilor nevoiași, ducându-li-se produse pentru masa de sărbătoare.
• În toate sâmbetele din postul mare, au fost organizate mese de pomenire la AZILUL DE BĂTRINI și LA SPITALUL RAIONAL, cei internați au primut câte un prânz cald.
• Apoi copiii de la Gradinița POVESTEA, participat la Sfânta Liturghie, împărtășirea cu Sfintele Taine, au primit iconițe cărți, cruciulițe și iconițe, îndemnații find să să roage Tatălui ceresc și să-I asculte pe părinți.
• În noaptea sfintei învieri mama care a venit cu toți copiii la biserică a primit în dar o Biblie.
• Tot în noaptea sfintei învieri tot profesorii prezenți la Liturghia praznicală au primit în dar cite o icoană.