Miting Consacrat împlinirii a 28 ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan

Cu această ocazie, marți, 14 februarie 2017, la Complexul Memorial din orașul Ungheni a avut loc un Mting consacrat eroilor căzuți în războiul din Afganistan precedat de  parastasul de pomenire a celor căzuţi în luptă. În cadrul Mitingului au luat cuvîntul reprezentanții Bisericii, oficialități ale conducereii locale și raionale, reprezentanți ai Forțelor Armate din teritoriu după care au urmat depuneri de flori.

La invitația Președintelui Asociației Veteranilor care au luptat în războiul din Afganistan și cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la acest eveniment au luat parte reprezentanți ai Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Președintele Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală în Ministerul Apărării, Protodiacon Victor ROTARI. Membrul Sectorului Eparhial, Activitate Pastorală în MAI și Organele de Drept, Protoiereul Simion CULEAC, și alți clerici ai Catedralei Episcopale „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din or. Ungheni.

Peste 13.000 de ostaşi moldoveni au participat la războiul din Afganistan, care a avut loc între anii 1979 şi 1989.

Mai bine de 300 au murit, patru au fost daţi dispăruţi, iar mii de răniţi sau traumaţi psihologic, în acel război suferă şi acum de diverse maladii.