Marșul pentru viață 2019 desfășurat la Hâncești

Aflându-se la cea de a V-a ediție în Moldova, Marșul pentru viață se desfășoară în mai multe orașe din țară, printre care și Hâncești. Cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova și Asociația Moldova Pentru Viață, în data de 24 martie a avut loc Marșul pentru viață.

Prin acest Marș s-a dorit sensibilizarea oamenilor asupra dreptului la viață, numărului mare al avorturilor, susținerea familiei tradiționale și promovarea valorilor creștinești.

După ce a fost înfăptuit traseul, având ca punct de pornire biserica Sf. Nicolae, a avut loc partea festivă ce a fost deschis de protopopul circumscripției Hâncești, preotul Slănină Serghei, care după îndemnurile adresate tuturor a prezentat niște date statistice referitoare la avorturile din Moldova, România și din întreaga lume. Despre evoluția în timp a acțiunii  Marșul Pentru viață a relatat Preoteasa Liubovi Velenciuc.

Cei care au profitat din plin de acest eveniment au fost copiii care au avut ocazia să-și demonstreze abilitățile artistice într-un concurs de desene pe asfalt.

Mulțumim tuturor practicanților și sperăm că impactul acestor acțiuni va crește în viitor.

pentru mai multe poze accesați: Marșul pentru viață 2019 Hîncești